Dan Barna: „Premierul nu poate remania un ministru USR PLUS fără acordul nostru“2Foto© antena3.ro

Dan Barna: „Premierul nu poate remania un ministru USR PLUS fără acordul nostru“

, 6 știri, 63 vizualizări

Vicepremierul Dan Barna a declarat că nu se pune problema ca premierul Florin Cîțu să poată remania vreun ministru de la USR-PLUS. Dan Barna a precizat că în cadrul Coaliției de Dreapta există o înțelegere potrivit căreia fiecare partid își evaluează proprii miniștrii, iar o remaniere a unui membru din Cabinet nu poate fi luată fără acordul partidului de unde provine respectivul ministru.

„Fiecare partid din coaliție își evaluează propria miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății….Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul a menționat că în spațiul public sunt vehiculate mai multe liste cu miniștri care vor fi remaniați, dar spune că nu se pune problema remanierii în condițiile în care miniștrii sunt învestiți de doar două luni. În plus, Dan Barna a menționat că despre o remaniere se va putea vorbi peste șase luni, un an, când se va face o evaluare a miniștrilor.