Dăncilă, despre puterea de cumpărare a românilor© romaniatv.net

Dăncilă, despre puterea de cumpărare a românilor

, 5 știri, 18 vizualizări

'Voi puncta câteva rezultate economice pozitive, după ultimele date publicate recent de Eurostat: puterea de cumpărare a românilor a crescut în primii doi ani de guvernare cu cinci puncte procentuale, ajungând la 64% din media Uniunii Europene, peste cea din Bulgaria și Croația. Evoluția din ultima parte a mandatului actualului Guvern arată că ne putem atinge obiectivul din programul de guvernare de a crește anul viitor puterea de cumpărare la un nivel care să ajungă la 70% din media UE.

Progresul din acești doi ani este echivalent celui realizat în perioada 2012 - 2016 când, în cinci ani, puterea de cumpărare a crescut de la 54% la 59%. Românii își permit în prezent să cumpere mai multe produse decât acum doi ani, iar acest lucru este rezultatul măsurilor bune pe care le-am luat', a susținut premierul, la începutul ședinței de Guvern. Viorica Dăncilă a adăugat că mai sunt multe lucruri de făcut, iar Guvernul va depune toate eforturile pentru a continua pe acest drum.

'Un alt efect al deciziilor guvernamentale este hotărârea luată ieri de ANRE, respectiv reducerea în medie cu 5% a prețului gazelor naturale pentru populație. Prețurile vor scădea de la 1 iulie, măsură de care vor beneficia aproximativ trei milioane de consumatori casnici', a menționat ea.