Viorica Dăncilă, referitor la cererea de revocare a lui Kovesi: Îl susțin pe ministrul Justiției
Foto: www.agerpres.ro

Viorica Dăncilă, referitor la cererea de revocare a lui Kovesi: Îl susțin pe ministrul Justiției

6 știri, 52

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, la Antena 3, că așteaptă să vadă ce hotărâre va lua președintele Klaus Iohannis referitor la cererea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dar a subliniat totodată că îl va susține pe ministrul Justiției.

"Nu am ezitat niciodată să îmi asum responsabilitatea. Poate acesta a fost și motivul pentru care președintele Liviu Dragnea, partidul, m-au susținut pentru postul de prim-ministru. Dar legat de acest aspect, vreau să văd în primul rând ce va face președintele, pentru a putea lua o decizie. Însă ceea ce vă pot spune sigur este că îl voi susține pe ministrul Justiției. (...) Nu pot să anticipez, aștept să văd ce hotărâre va lua domnul președinte Iohannis, dar subliniez: îl susțin pe ministrul Justiției", a declarat Dăncilă, întrebată dacă ar putea face o sesizare de conflict juridic de natură constituțională în cazul în care președintele nu o va revoca pe Kovesi.

În ce privește relația cu Tudorel Toader, prim-ministrul Dăncilă a precizat că lucrează foarte bine cu acesta.

"Lucrez foarte bine cu ministrul Justiției, eu consider că ministrul Justiției și-a făcut datoria. Este un om cu experiență în domeniu, consider că a luat lucrurile foarte în serios și că a avut o abordare care a dat dovadă de seriozitate. (...) Eu consider că domnul ministru a știut întotdeauna că primul-ministru va fi alături de min...

    Citește pe agerpres.ro