Dăncilă: Pregătirea și exercitarea Președinției Consiliului UE, o prioritate a Guvernului României
Foto: www.romaniatv.net

Dăncilă: Pregătirea și exercitarea Președinției Consiliului UE, o prioritate a Guvernului României

7 știri, 29

Premierul a avut luni o întrevedere cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, aceasta fiind prima dintr-o serie de întâlniri cu membrii Cabinetului, în contextul accelerării procesului de pregătire a Președinției României la Consiliul UE.

La întâlnire a participat și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care coordonează procesul de pregătire pentru preluarea mandatului pe care țara noastră îl va exercita, în premieră, în primul semestru al anului viitor.

"Pregătirea și exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene reprezintă o prioritate a Guvernului României. În cadrul acestui efort colectiv, bine coordonat, în care sunt implicate toate instituțiile administrației publice centrale, vom avea oportunitatea de a demonstra, pentru prima dată de la momentul aderării la Uniunea Europeană, cum traducem în fapte viziunea politică proeuropeană a țării noastre și cum vom mobiliza administrația publică din România pentru promovarea interesului european.

De aceea, am început astăzi o serie de întâlniri cu membrii Cabinetului pe care-l conduc, pentru a pune la punct toate detaliile specifice fiecărui portofoliu în parte, astfel ca la 1 ianuarie 2019 să fim pregătiți pentru a prelua, fără sincope, responsabilitățile care ne vor reveni", a declarat Viorica Dăncilă.

    Citește pe romaniatv.net