Lovitură pentru Dragnea. Judecătorul Cristi Dănileț a sesizat CSM și Inspecția Judiciară
Foto: jurnalul.antena3.ro

Lovitură pentru Dragnea. Judecătorul Cristi Dănileț a sesizat CSM și Inspecția Judiciară

7 știri, 46

Judecătorul Cristi Danileț a anunțat joi că a sesizat CSM și Inspecția Judiciară pentru a se efectua verificări în legătură cu afirmația lui Liviu Dragnea că un ofițer din serviciile secrete i-ar fi relatat despre "rezolvarea" unor judecători din completul care l-a condamnat în dosarul angajărilor fictive.

"Azi am sesizat CSM și Inspecția Judiciară cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea în legătură cu influențarea unui judecător suprem", a scris Danileț, într-un mesaj pe Facebook.

Danileț solicită CSM și Inspecției Judiciare demararea procedurilor de verificare cu privire la declarațiile date de Liviu Dragnea, miercuri, la Antena 3.

"Consider că sunt două aspecte aici, care trebuie lămurite urgent. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Când a avut loc? Unde? În ce temei legal? Cine a mai fost de față? Care sunt instituțiile unde se discută acest caz?

De ce participă un ofițer de informații la acea întâlnire? Ce scop avea acea întâlnire? Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar ...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro