Data propusă de AEP pentru locale11Foto© wall-street.ro

Data propusă de AEP pentru locale

, 20 știri, 62 vizualizări

AEP a anunțat că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, care trebuie să intre în vigoare până cel târziu la data de 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, Autoritatea Electorală Permanentă propune 27 septembrie data alegerilor locale.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora, prin care se propun, în principal, stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020 în ziua de duminică 27 septembrie 2020, ținând cont și de suprapunerea cu perioada electorală a alegerilor parlamentare la termen, dar și o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătățească modul de derulare a alegerilor locale din 2020”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

AEP amintește că, potrivit modificărilor aduse Legii 115/2015, data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.