De ce a fost clasat dosarul privind transplantul lui Arșinel
Foto: adevarul.ro

De ce a fost clasat dosarul privind transplantul lui Arșinel

6 știri, 186

Dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca după ce Emanuel Ungureanu a depus o plângere privind transplantul de rinichi de care a beneficiat actorul Alexandru Arșinel a fost clasat din cauză că actualul deputat USR a făcut sesizarea în calitate de reprezentant al Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”. Magistrații au motivat decizia de clasare, precizând că plângerea nu se încadra în competențele organizației și, totodată, că ONG-ul nu a fost parte vătămată.

În sentința penală a Judecătoriei din Cluj-Napoca, citată de Clujust.ro, se precizează că Asociația reclama că „există indicii clare cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, prin aceea că la efectuarea transplantului renal către Alexandru Arșinel, în decursul anului 2013, nu au fost respectate dispozițiile legale și nici protocoalele aferente, instituindu-se o stare de favoritism în favoarea pacientului Alexandru Arșinel, numai datorită valorii sociale importante pe care el o reprezintă”.

Printre motivele de respingere a plâgerii se află și cel referitor la „capacitatea procesuală a Asociației pentru a prezenta o plângere penală.”

„Plângerea adresată judecătorului de cameră preliminară este inadmisibilă și raportat la lipsa calității Asociației Claudia Safta de a formula plângere împotriva soluției de clasare. Asociația nu a suferit ...

    Citește pe cancan.ro