De ce a interzis China animația Winnie the Pooh
Foto: jurnalul.ro

De ce a interzis China animația Winnie the Pooh

6 știri, 15

Animația Winnie the Pooh a fost interzisă în China pe site-uri de socializare, precum: Weibo, WeChat și Messenger, duminică, după ce ursulețul atât de iubit de copii a fost comparat în mai multe rânduri cu președintele Chinei, Xi Jinping, după cum notează BBC.

Winnie the Pooh a fost alăturat unei serii nebune de referiri amuzante la liderul de top din China. Astfel, simpaticile desene au fost blocate pe site-urile de social media pentru că bloggerii au început să-l compare pe președintele Chinei cu celebrul Winnie the Pooh.

Când președintele Chinei, Xi Jinping și prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe au dat cea mai ciudată strângere de mână din istorie, a urmat răspunsul cu Winnie the Pooh și măgărușul Aiurel strângându-și mâna.

De asemenea, după momentul în care președintele Xi Jinping și-a scos capul prin trapa limuzinei la o paradă, a apărut o poză pe Internet cu o jucărie cu Winnie the Pooh care își scotea capul prin acoperișul mașinii sale mici.

Nu e vorba doar de faptul că cenzura Chinei nu permite ridicularizarea liderului țării, ci și că nu se dorește ca acest caracter atât de iubit de copii să devină un eufemism pentru secretarul general al Partidului Comunist.

    Citește pe jurnalul.ro