De ce caută oamenii Al Treilea Război Mondial pe Google5Foto© libertatea.ro

De ce caută oamenii Al Treilea Război Mondial pe Google

, 8 știri, 29 vizualizări

Uciderea generalului iranian Qassem Soleimani în Irak, de către o dronă a armatei americane a generat în topul căutărilor Google din ultima zi, o ciudată asociere. Între Al Treilea Război Mondial și arhiducele Franz Ferdinand - a cărui asasinare, la Sarajevo, în 1914, a dus la declanșarea Primului Război Mondial, după cum evidențiază o analiză a BBC.

Astfel, în articolul „Franz Ferdinand and #WWIII: Why are these words trending?” se subliniază faptul că, în topul căutărilor Google se situează următoarele cuvinte sau expresii: „Soleimani”, „Franz Ferdinand”, „Trump” și „Al Treilea Război Mondial” (căutări care, în limba engleză, sunt formulate sub expresia „WW III”). Potrivit analiștilor, sporirea semnificativă a căutărilor pe Google de tipul menționat  a îndemnat lumea să mai învețe sau să recapituleze puțină istorie.

Uciderea lui Soleimani a provocat o mulțime de speculații referitoare la ce ne rezervă viitorul. „Iranul va căuta, în mod sigur, să se răzbune. Iranienii au făcut deja public acest lucru, acum rămâne de văzut când vor alege momentul”, a declarat, pentru BBC, un analist politic. „Sunt momente tensionate”, a adăugat acesta care a amintit că în Iran s-au declarat trei zile de doliu național și că oamenii strigă pe străzi „Moarte Americii!”. Tocmai de aceea oamenii au căutat asiduu pe Google “Al Treilea Război Mondial”.