Decizie a Mitropoliei Moldovei: Racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi scoasă miercuri în curtea Catedralei din Iași15Foto1Video© bzi.ro

Decizie a Mitropoliei Moldovei: Racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi scoasă miercuri în curtea Catedralei din Iași

, 32 știri, 43 vizualizări

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi scoasă miercuri în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, a anunțat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu. Anunțul vine pe fondul unor critici dure la vârful Bisericii, în urma deciziei autorităților de a interzice pelerinajul de Sfânta Parascheva pentru cei care nu locuiesc la Iași.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu, a anunțat că miercuri se va sluji Sfânta Liturghie începând cu ora 9.00, pe podiumul amenajat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Catedralei Mitropolitane din Iași.

Soborul de ierarhi, preoți și diaconi va fi restrâns, cel mai probabil la maximum 15 persoane. Nu vor fi ierarhi din străinătate sau din alte zone din țară, ci doar din zona Moldovei.