Declarația Unică se poate depune online. Cum procedați
Foto: www.money.ro

Declarația Unică se poate depune online. Cum procedați

13 știri, 102

Persoanele care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri pot declara online, începând de miercuri, aceste câștiguri prin intermediul formularului electronic inteligent al Declarației Unice disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV), informează Ministerul Finanțelor Publice.

Formularul calculează automat cuantumul impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat și poate fi accesat pe portalul ANAF în secțiunea ''Spațiul Privat Virtual'' (pfinternet.anaf.ro), rubrica Descărcare declarații.

Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice, iar înregistrarea este posibilă fără a fi necesară deplasarea la ghișeele ANAF.

"În acest sens, MFP a transmis prin poștă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conține toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa și semna și de deținătorii de certificate digitale calificate.

Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro", precizează Ministerul Finanțelor.

    Citește pe money.ro