Dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă, CLASAT
Foto: www.realitatea.net

Dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă, CLASAT

36 știri, 23

DIICOT a clasat dosarul în care președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare, în legătură cu memorandumul privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, dosarul a fost închis deoarece faptele nu există.

"Prin ordonanța din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înaltă trădare, prev. și ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională prev. și ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a funcției, prev. și ped. de art.300 C.p., de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev.

și ped. de art.304 C.p. și de prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. și ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, întrucât faptele nu există", se arată în comunicatul DIICOT.

    Citește pe jurnalul.antena3.ro