DIICOT: Trei bărbați au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și de minori
Foto: www.agerpres.ro

DIICOT: Trei bărbați au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și de minori

5 știri, 35

Trei bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT și, ulterior, arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați că au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, trei persoane, pe care unul dintre ei le-a exploatat forțat la stâna pe care o deține.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis luni AGERPRES, la data 5 octombrie, procurorii DIICOT Bacău au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Benone Grezciuc, Marian Grezciuc și Ioan Negrea pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

DIICOT arată că în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai — iunie Benone Grezciuc, Marian Grezciuc împreună cu un alt suspect au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, trei victime pe care ulterior le-au transportat și transferat către Ion Negrea, în scopul exploatării. Ioan Negrea ar fi primit cele trei victime, pe care le-ar fi adăpostit și le-ar fi exploatat, prin aservire și supunerea la executarea, în mod forțat, de munci specifice la stâna pe care o deține.

Procurorii arată că Ion Negrea ar fi proprietarul unei stâni de oi situate în comuna Stânceni, județul Mureș. Criza forței de muncă în domeniul zootehnic l-a determinat pe acesta să apeleze la Benone Grezciuc, domiciliat în comuna Gura Văii, județul Bacău, în scopul de a-i "procura" persoane pe care să le folosească la prestarea, în mod forțat și gratuit, de munci specifice la ...

    Citește pe agerpres.ro