Din barca DIICOT, în curtea Parchetului General4Foto© romaniatv.net

Din barca DIICOT, în curtea Parchetului General

, 10 știri, 54 vizualizări

Fosta șefă a DIICOT se mută la Parchetul General. Secția pentru procurori a CSM a admis solicitarea procurorului Giorgiana Hosu de continuare a activității la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la mai puțin de o săptămână de la demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activității doamnei procuror HOSU ELENA – GEORGIANA în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020”, se arată în ordinea de zi soluționată a ședinței Secției pentru procurori a CSM din 29 septembrie.

Giorgiana Hosu și-a anunțat joi demisia după ce soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Conducerea instituției va fi asigurată de procurorul șef adjunct al Direcției, Oana Daniela Pâțu, a anunțat Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.