Director FBI: la 6 ianuarie au fost acte de terorism intern© romanialibera.ro

Director FBI: la 6 ianuarie au fost acte de terorism intern

, 5 știri, 82 vizualizări

"Violențele din 6 ianuarie nu reprezintă un incident izolat. Problema terorismului intern a fost de mult timp o metastază în întreaga țară și nu va dispărea curând. Autorii atacului sunt la același nivel cu rețeaua ISIS (Stat Islamic în Irak și Siria - n.red.) și cu extremiștii violenți de pe plan intern", a declarat Christopher Wray în cursul audierilor în Comisia pentru Afaceri Judiciare a Senatului SUA.

"Atunci când extremiștii violenți de pe plan intern folosesc dispozitive explozive, când atacă sedii guvernamentale și companii, când atacă agenți ai forțelor de ordine, când recurg la violență pentru a se amesteca în funcționarea legală a instituțiilor guvernamentale, trebuie să se aștepte ca FBI să le vină la uși, indiferent unde ar încerca să se ascundă", a atras atenția Christopher Wray, conform site-ului Axios.com.

Autoritățile americane au arestat peste 270 de indivizi în cadrul investigației privind violențele comise la Capitoliu pe 6 ianuarie, soldate cu cinci morți și zeci de răniți.