Directorul general al Cathay Pacific demisionează după ce Beijingul cheamă la ordine compania aeriană din Hong Kong2Foto© adevarul.ro

Directorul general al Cathay Pacific demisionează după ce Beijingul cheamă la ordine compania aeriană din Hong Kong

, 5 știri, 7 vizualizări

China a criticat personalul companiei pentru că și-a manifestat sprijinul față de manifestațiile pro-democrație. Hogg și-a dat demisia, 'asumându-și responsabilitatea, în calitate de șef al companiei, pentru evenimentele recente', a precizat Cathay într-un comunicat.

Hogg a fost înlocuit cu Augustus Tang, o figură a grupului Swire, un conglomerat cu sediul în Hong Kong și principal acționar în Cathay. Un alt membru al comitetului executiv al Cathay, Paul Loo, directorul serviciului clientelă și afaceri comerciale, și-a anunțat de asemenea plecarea, citând aceleași motive ca Hogg, potrivit comunicatului.

Săptămâna trecută, Cathay Pacific a provocat furia naționaliștilor chinezi după participarea unora dintre cei 27.000 de angajați ai săi la manifestațiile pro-democrație în Hong Kong sau care și-au exprimat sprijinul pentru mișcarea ce durează de zece săptămâni. Conducerea Cathay s-a grăbit să liniștească Beijingul luând distanță față de mobilizarea pro-democrație și angajându-se luni să concedieze orice angajat care sprijină sau participă la 'manifestațiile ilegale'.