Discursul lui Iohannis la semnarea Acordului de Colaborare Bienală între Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății6Foto1Video© libertatea.ro

Discursul lui Iohannis la semnarea Acordului de Colaborare Bienală între Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății

, 8 știri, 50 vizualizări

Doamnă reprezentant OMS România,

Omenirea se confruntă astăzi cu o situație fără precedent, în fața căreia suntem cu toții vulnerabili și care ne-a forțat să ne adaptăm rapid întreaga activitate. Marcăm, așadar, Ziua Mondială a Sănătății din acest an prin semnarea, într-un format inedit, virtual, a unui nou Acord de Colaborare Bienală.

Continuăm astfel cooperarea noastră și reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem.

Această criză sanitară și umanitară prin care trecem ne-a dovedit tuturor, nu doar nouă, românilor, că avem nevoie de o capacitate consolidată de prevenire și intervenție în situații de urgență, de planuri și protocoale de reacție. Vă invit pe toți cei responsabili ca, după ce vom depăși această criză, să valorificăm conținutul acordului semnat și să regândim sistemul de sănătate românesc și din perspectiva acestei nevoi.

Amenințările de tipul COVID-19 nu țin cont de granițele fizice ale statelor, peste 200 de țări din întreaga lume fiind afectate de această pandemie.