DNA cere câte șapte ani de detenție pentru Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu
Foto: jurnalul.ro

DNA cere câte șapte ani de detenție pentru Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu

8 știri, 20

Un procuror de la DNA a cerut, joi, magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție condamnarea fostului președinte al Consiliului Județean Argeș Constantin Nicolescu și a deputatului PSD Mircea Drăghici la câte șapte ani de închisoare cu executare într-un dosar de abuz în serviciu legat de contracte de consultanță.

La termenul de joi al procesului, procurorul de ședință a solicitat judecătorilor condamnarea lui Constantin Nicolescu și a lui Mircea Drăghici la câte șapte ani de închisoare, dar și aplicarea unui spor de pedeapsă de doi ani, deoarece aceștia nu și-au recunoscut fapta.

În plus, procurorul a mai cerut confiscarea de la cei doi a sumei de 430.000 lei, dar și interzicerea ocupării unor funcții publice după executarea pedepsei.

Având în vedere că în dosar sunt judecate foarte multe persoane, respectiv 38 de primari și viceprimari din județul Argeș, judecătorii au decis ca dezbaterile și ultimul cuvânt al inculpaților să se desfășoare pe data de 17 aprilie.

Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată de DNA Pitești în noiembrie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz în servi...

    Citește pe jurnalul.ro