Doctorița care l-a sfidat pe Putin și a dat alarma despre coronavirus, arestată și amendată. „Am leșinat și m-am trezit în închisoare“3Foto© businessmagazin.ro

Doctorița care l-a sfidat pe Putin și a dat alarma despre coronavirus, arestată și amendată. „Am leșinat și m-am trezit în închisoare“

, 5 știri, 82 vizualizări

Anastasia Vasilieva (36 de ani), doctor devenit activistă, a devenit cea mai critică voce împotriva Guvernului rus de la debutul epidemiei de coronavirus, potrivit the moscowtimes.com.

Ea conduce un sindicat independent al medicilor numit Alianța Medicilor. A observat că există nereguli asupra procedurilor de testare, dar și asupra stării sistemului de sănătate din Rusia. Susține de asemenea că autoritățile nu ar deține resursele necesare în cazul în care capacitatea spitalelor va fi depășită din cauza numărului mare de pacienți.

„Ceea ce facem noi este să ajutăm Guvernul. Ei nu fac această muncă, astfel că ne descurcăm cum putem”, a declarat Vasilieva pentru The Moscow Times, în timp ce ducea echipamente unor spitale regionale cu un convoi de patru mașini.