Doi copii de 11 ani, găsiți înecați într-un iaz din Vaslui. Băieții erau dați dispăruți
Foto: www.cancan.ro

Doi copii de 11 ani, găsiți înecați într-un iaz din Vaslui. Băieții erau dați dispăruți

18 știri, 23

Doi copii de 11 ani au fost găsiți morți într-un iaz din județul Vaslui, după ce fuseseră dați dispăruți de acasă încă de miercuri în jurul prânzului. Părinții au anunțat dispariția la Poliție abia la lăsarea întunericului, peste 30 de polițiști, jandarmi și pompieri căutându-i aproape toată noaptea.

Cei doi băieți, din satul Barboși, au fost căutați de către părinți și localnici încă de la momentul dispariției din fața locuinței, acolo unde se jucau. Odată cu lăsarea întunericului, oamenii au anunțat și autoritățile la numărul de urgență 112, peste 30 de polițiști, jandarmi și pompieri începând căutările și scotocirile în zonă.

„În cursul nopții de miercuri, s-a luat decizia golirii iazului din Barboși, mergându-se pe ipoteza că cei doi minori dispăruți ar putea fi acolo. Din nefericire, trupurile celor doi copii au fost găsite în acel lac”, a declarat, joi, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Autoritățile au chemat ambulanța, însă echipajul medical deplasat la caz nu a putut să mai facă nimic pentru copii decât să constate decesul. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care au murit cei doi băieți. Din câte se pare, copiii ar fi fost la scăldat în iazul de la Barboși și, pe motiv că nu știau să înoate, s-au înecat.

Nu este prima oară când copiii își pierd viața la scăldat. În mai, un b...

    Citește pe libertatea.ro