Actrița Marina Procopie a murit la vârsta de 59 de ani

Actrița Marina Procopie a murit la vârsta de 59 de ani

8 știri, 6

Actrița Marina Procopie, cunoscută pentru rolul din filmul „Adela” a încetat din viață în urma unei îndelungate suferințe, la vârsta de 59 de ani. Ea suferea de mai bine de 10 ani de o afecțiune neoplazică.

S-a născut în 1959, în București, și a absolvit, în 1984, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din București, Facultatea de Teatru, secția actorie.

A început să joace pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare, interpretând o serie de roluri, în perioada 1984-1990: Londa în ”Cum se cuceresc femeile” de Woody Allen (regia Cristian Ioan), Daniela în ”Simple coincidențe” de Paul Everac (regia Paul Everac), Lăcrămioara în ”Trandafirii roșii” de Zaharia Bârsan (regia Zoe Anghel).

A jucat o serie de roluri în filme ca: ”Prea cald pentru luna mai” (regia Cristian Ioan, 1982), ”Adela”, (regia Mircea Veroiu, 1985), ”Colierul de turcoaze” (regia Gh. Vitanidis, 1986), ”Există joi?” (regia Adrian Petringenaru, 1989), ”Cucerirea Angliei”, (regia Sergiu Nicolaescu, 1989). În 2004 a interpretat rolul doamnei Craioveanu din filmul ”Orient Express”, regizat de Sergiu Nicolaescu.

Pentru Marina Procopie, filmul de suflet este ”Adela”, în care i-a avut parteneri pe actorii Florina Luican, Adrian Pintea, Jana Gorea, George Motoi, Valeria Seciu, Ștefan Sileanu.

Din 1990, a jucat la Teatrul ”Ion Creangă” din București. Printre rolurile interpretate la acest teatru se n...

    Citește pe libertatea.ro