Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani

Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani

21 știri, 26

Charles Aznavour, una dintre celebrele voci ale muzicii franceze, a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, în locuința sa din Alpilles, sudul Franței, potrivit Le Figaro.

Cântărețul încheiase recent o serie de concerte programate în Japonia, după ce, în vara acestui an, a fost nevoit să anuleze mai multe spectacole pentru că și-a fracturat un braț.

Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranți armeni, pe numele real Charles Aznavourian, s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris. Supranumit "Sinatra francez", Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul și vocea lui atipice, înainte de a deveni celebru, începând cu jumătatea anilor '50.

Era unul dintre cei mai simpatizați și mai longevivi cântăreți francezi, a apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă și 50 în germană.

Charles Aznavour și-a început călătoria artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență a ales să devină cântăreț, iar, în 1946, a fost descoperit de Édith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franța și Statele Unite ale Americii.

În 1974, Aznavour s-a bucurat de succes în Marea Britanie, unde celebra piesă "She" a ajuns pe prima poziție a clasamentelor de trei ori mai repede decât orice alt...

    Citește pe zf.ro