Doliu în muzica românească! S-a stins din viață solista Roxana Popescu, cea mai bună prietenă a Mihaelei Runceanu

Doliu în muzica românească! S-a stins din viață solista Roxana Popescu, cea mai bună prietenă a Mihaelei Runceanu

7 știri, 75

Doliu în muzica românească! Astăzi, pe patul spitalului, s-a stins din viață, la doar 61 de ani, Roxana Popescu una dintre cele mai mari textiere și soliste pe care le-a avut muzica ușoară.

Artista a lăsat patrimoniului muzical geniale texte de melodii ca ”De-ar fi să vii”, ”Iartă-mă” (Mihaela Runceanu), ”Suflet gol” (Mădălina Manole), ”Unde dragoste nu e, nimic nu e”, ”De ce nu-mi spui că mă iubești” ori ”Să-mi vorbești de primăvară”.

Prietena cea mai bună a regretatei Mihaela Runceanu, solista socotită drept cea mai bună voce data de muzica ușoară românească, căreia i-a adaptat și genialele melodii ”E adevărat iubirea mea” (după un success international) și ”Eu nu te-am uitat”, Roxana Popescu a scris sute de texte ce au dat formă unor melodii de geniu.

”Cu totii am îndragit-o pe Roxana Popescu pentru sclipirea ei de geniu, dar si pentru faptul ca era foarte directă în exprimare, nu ocolea, nu menaja pe nimeni, spunând exact ce avea de spus. A scris peste o mie de texte și nu s-a inspirat niciodată din viața ei personală sau a artistului, iar versurile cântecelor scrise de ea cucereau întotdeauna publicul de la prima auditie, asa cum s-a întamplat și în colaborarea noastră la piesa “Cea mai frumoasa stea” interpretata de Bianca Lixandru, piesa care a devenit repede cea mai cantata piesa in festivalurile naționale de muzica usoară.

Drum bun spre stele, Roxana Popescu!”, ne s...

    Citește pe libertatea.ro