Donald Trump a promulgat două proiecte de lege în sprijinul protestatarilor pro-democrație din Hong Kong4Foto© business24.ro

Donald Trump a promulgat două proiecte de lege în sprijinul protestatarilor pro-democrație din Hong Kong

, 8 știri, 28 vizualizări

Președintele Donald Trump a semnat miercuri două legi prin care sunt susținuți protestatarii care manifestă în Hong Kong în favoarea democrației, în pofida obiecțiilor furioase ridicate de Beijing, cu care liderul de la Casa Albă urmărește să încheie un acord care să pună capăt unui război comercial dăunător, informează joi Reuters și dpa.

Noua legislație, aprobată săptămâna trecută în unanimitate în Senat și doar cu un vot împotrivă în Camera Reprezentanților, solicită Departamentului de Stat să certifice, cel puțin anual, că Hong Kong-ul păstrează suficientă autonomie care să justifice termenii favorabili ai comerțului cu SUA, care au ajutat insula să își mențină poziția de centru financiar mondial.

De asemenea, legea amenință cu sancțiuni în cazul încălcării drepturilor omului. Un al doilea proiect de lege aprobat de Congres și semnat de președintele Trump, interzice exportul către poliția din Hong Kong de muniție utilizate în controlul mulțimilor, precum gaze lacrimogene, spray-uri cu piper, gloanțe de cauciuc și pistoale cu electroșoc.