Donald Trump a trimis Armata la granița cu Mexicul4Foto© stirileprotv.ro

Donald Trump a trimis Armata la granița cu Mexicul

, 8 știri, 34 vizualizări

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri trimiterea de ''soldați înarmați'' la frontiera cu Mexicul, după un incident cu militari mexicani, pe care i-a acuzat că ar fi potențial complici ai traficanților de droguri, informează AFP.

"Soldați mexicani au amenințat recent cu armele lor soldați ai Gărzii noastre Naționale, probabil într-o tactică de diversiune pentru traficanții de droguri de la frontieră (...). Trimitem imediat soldați înarmați la frontieră", a notat Trump pe contul său de Twiter. El a acuzat Mexicul că "nu face practic nimic" pentru a-i aresta pe imigranții ilegali și a-i retrimite în țările de origine.

Președintele american nu a precizat la ce eveniment a făcut referință, însă CNN a relatat despre un incident care a avut loc la 13 aprilie lângă Clint, în Texas, în timpul căruia vreo șase soldați mexicani au amenințat cu arma doi soldați americani ce se aflau într-o mașină obișnuită și l-au dezarmat pe unul dintre ei. Faptele s-ar fi petrecut de partea americană a frontierei.