Donald Trump acuză cotidianul The New York Times de un act de trădare© libertatea.ro

Donald Trump acuză cotidianul The New York Times de un act de trădare

, 9 știri, 7 vizualizări

Donald Trump: "Vă vine să credeți că ratatul New York Times tocmai a publicat o poveste în care afirmă că Statele Unite cresc substanțial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual al trădării din partea unui ziar cândva mare, atât de disperat să caute o poveste, orice poveste, chiar dacă face rău Țării noastre ....." a scris președintele SUA pe contul personal de Twitter.

NYT a scris ieri că guvernul american și-a multiplicat intruziunile informatice în rețeaua electrică și alte ținte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectată de a face același lucru în Statele Unite, și pentru a pregăti un posibil atac cibernetic în caz de conflict major între cele două țări, notează Agerpres.

Potrivit oficialilor americani citați de ziar, Trump nu a fost informat în detaliu despre aceste operațiuni. Pentagonul și serviciile de informații ezită să-l informeze pe președinte despre operațiunile în curs de desfășurare împotriva Rusiei "de teama reacției sale și a posibilității ca el să le anuleze sau să discute despre ele cu oficiali străini, ca în 2017, când a menționat o operațiune sensibilă în Siria în fața ministrului rus de externe", se justifică The New York Times