Donald Trump amenință că va trimite în Europa teroriștii capturați© stirileprotv.ro

Donald Trump amenință că va trimite în Europa teroriștii capturați

, 8 știri, 25 vizualizări

„Eu am învins califatul. Când am ajuns la putere, califatul era răspândit peste tot. Am învins califatul, rețeaua ISIS, iar acum avem mii de prizonieri de război, combatanți ISIS care sunt prizonieri de război, și le cerem țărilor din care provin, din Europa, le cerem să ia înapoi acești prizonieri de război”, a declarat Donald Trump, citat de publicația The New York Post, într-o conferință de presă organizată alături de premierul Australiei, Scott Morrison.

„Până acum, aceste țări au refuzat, iar la un moment dat va trebui să spun «îmi pare rău, fie îi luați înapoi, fie noi îi vom lăsa la frontierele voastre». Iar dacă nu îi primesc înapoi, probabil că îi vom duce la frontieră, iar apoi vor trebui să îi captureze din nou”, a avertizat Donald Trump.

„Acești oameni sunt din Germania și Franța. Statele Unite nu vor ține mii și mii de oameni capturați în penitenciarul de la Guantanamo Bay, deținuți la Guantanamo Bay pentru următorii 50 de ani, iar noi să cheltuim miliarde și miliarde de dolari. Am făcut Europei un imens favor, căci cei mai mulți dintre acești oameni provin din Europa. Altfel, îi eliberăm la frontieră”, a adăugat președintele SUA.