Israel-Ierusalim, Ambasada SUA. Donald Trump a decis

Israel-Ierusalim, Ambasada SUA. Donald Trump a decis

33 știri, 76

''Președintele Mahmoud Abbas a fost apelat telefonic de președintele Statelor Unite, Donald Trump, care l-a notificat în legătură cu intenția sa de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim'', a afirmat Rudeinah într-o declarație. Aceasta nu precizează când ar urma să fie pusă în aplicare măsura în cauză.

''Președintele Abbas a avertizat în legătură cu consecințele periculoase pe care o asemenea decizie le-ar avea pentru procesul de pace și pentru securitatea, pacea și stabilitatea regiunii și ale lumii'', a adăugat oficialul palestinian.

Potrivit AFP, Donald Trump l-a informat marți și pe regele Iordaniei în legătură cu intenția sa de a muta la Ierusalim sediul ambasadei SUA în Israel.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, președintele Trump urmează să decidă până luni dacă reînnoiește — așa cum au făcut, la fiecare șase luni, toți predecesorii săi și chiar el însuși în luna iunie — o clauză derogatorie la legea care impune, din 1995, instalarea ambasadei SUA la Ierusalim sau dacă își dă aprobarea pentru acest transfer, așa cum a promis în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Informații contradictorii au circulat în ultimele săptămâni, dar numeroși observatori se așteaptă ca Donald Trump să declare Ierusalimul drept capitală a Israelului, fără a merge însă până acolo încât să transfere imediat misiunea diplomatică americană.

Israelul consideră Orașul S...

    Citește pe romaniatv.net