De ce si-a anulat Donald Trump vizita la Londra?
Foto: www.bzi.ro

De ce si-a anulat Donald Trump vizita la Londra?

11 știri, 42

Donald Trump și-a anulat vizita pe care o avea programată în Marea Britanie, în luna februarie, când trebuia să inaugureze noul sediul al ambasadei americane din Londra. Vizita lui în capitala Marii Britanii a fost adesea subiect de discuție, primarul Londrei afirmând chiar că acesta nu este binevenit.

Donald Trump era așteptat în Londra pentru inaugurarea noului sediu al ambasadei SUA din Londra. Noua reprezentanță diplomatică a costat un miliard, având un sistem de securitate foarte avansat. Noua ambasadă este amplasată într-o fostă zonă rezidențială. Ambasada a fost mutată din Piața Grosvenor, în urma unei dispute îndelungate cu locuitorii din zonă, exasperați de măsurile de securitate.

Liderul de la Casa Albă a spus că nu susține această inițiativă, iar ceremonia de inaugurare ar putea să îl aibă ca invitat pe secretarul de stat, Rex Tillerson, potrivit BBC News.

„Motivul pentru care mi-am anulat vizita în Londra este pentru că nu sunt mare fan al deciziei administrației Obama de a ne vine poate cea mai bine localizată și cea mai bună ambasadă în Londra pentru ‘mărunțiș’, doar pentru a construi una într-un alt loc, pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Au vrut să tai panglica – NU!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Vizita lui Donald Trump în Londra a fost adesea subiect de discuție, fiind așteptate chiar proteste față de liderul american. Primarul Londrei a af...

    Citește pe libertatea.ro