Trump: Summitul cu Kim Jong-un, o „ocazie unică”

Trump: Summitul cu Kim Jong-un, o „ocazie unică”

30 știri, 55

După sosire, cei doi lideri - care vin din Quebec și, respectiv, Phenian - se vor întâlni separat cu premierul țării gazdă, a precizat ministerul de Externe din Singapore, într-un comunicat difuzat duminică.

Potrivit acestuia, premierul Lee Hsien Loong se va întâlni cu Kim duminică și cu Trump luni.

Anunțul vine în timp ce Singapore își intensifică pregătirile pentru reuniunea de marți, care va fi prima între un președinte al SUA în funcție și un lider nord-coreean.

Convorbirile vizează ajungerea la un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord în schimbul ameliorării sancțiunilor diplomatice și economice.

Trump a părut încrezător în ce privește discuțiile cu Kim, scriind pe Twitter sâmbătă, după ce a plecat de la summitul G7 din Canada, că întâlnirea reprezintă o șansă să se obțină "un rezultat cu adevărat minunat" pentru Coreea de Nord și lumea întreagă.

Totodată, Donald Trump, citat de agențiile internaționale de presă, a afirmat sâmbătă că summitul pe care îl va avea marți în Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un este o "ocazie unică" de a ajunge la acord în domeniul nuclear cu Phenianul, care, a apreciat el, "lucrează foarte bine" cu Statele Unite.

În conferința de presă dinaintea plecării sale de la summitul G7 din Canada, Trump a dat asigurări că își va da seama "din primul minut" al întâlnirii cu Kim Jong Un dacă acesta are intenții serioase în privința den...

    Citește pe stirileprotv.ro