Donald Tusk: Promovați comerțul, nu războiul, domnule Donald Trump!
Foto: www.capital.ro

Donald Tusk: Promovați comerțul, nu războiul, domnule Donald Trump!

5 știri, 26

"Propunerea președintelui Trump de a impune taxe asupra oțelului și aluminiului european este un semn rău pentru relațiile transatlantice. Vreau să fiu clar: în loc să riscăm un război comercial - iar el [Donald Trump] pare nerăbdător să-l pornească -, ar trebui să avem ca obiectiv o mai bună cooperare", a spus Tusk, potrivit Mediafax.

"Președintele [SUA] se declară nemulțumit de faptul că sunt prea multe bariere și taxe între UE și SUA și îl înțeleg. Nici noi nu suntem fericiți în privința acestui fapt. Din acest motiv, acum câțiva ani am început negocierile comerciale cu SUA. Ar trebui să revenim la acele discuții. Promovați comerțul, nu războiul, domnule președinte!", a adăugat președintele Consiliului European.

El s-a referit și la faptul că Donald Trump a promis "multă flexibilitate pentru prietenii adevărați" ai Statelor Unite în cazul tarifelor suplimentare la importurile de oțel și aluminiu.

"Domnul Trump a mai anunțat că prietenii adevărați vor fi scutiți de măsurile propuse. Aș vrea să subliniez azi că lumea liberă a supraviețuit în cele mai dificile perioade numai datorită faptului că europenii și americanii au fost prieteni adevărați. Așa că să protejăm această prietenie, nu să o punem la încercare", a mai spus Donald Tusk.

Marți, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Blocul comunitar așteaptă să fie informat de Statele Unite cu privi...

    Citește pe capital.ro