Dorneanu, în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Reacția șefului CCR
Foto: evz.ro

Dorneanu, în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Reacția șefului CCR

7 știri, 146

Dorneanu, în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea. Președintele Curții Constituționale a României s-a deplasat în Rusia, unde participă la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Peresburg, un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului.

Plecarea sa în Rusia a avut loc în ciuda recomandării Ministerului Afacerilor Externe de a nu efectua deplasarea. Cu toate acestea, șeful CCR susține că poziția MAE a venit după ce vizita fusese aranjată.

“Vizita în Rusia are loc la invitația Curții Constituționale a Federației Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg”, a transmis Valer Dorneanu pentru Digi 24, adăugând că omologul său “a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR”.

“Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate”, a declarat Dorneanu, care a adăugat că, după primirea acestei recomandări, s-a consultat cu MAE, iar problemele au fost lămurite.

Însă potrivit surselor Digi24.ro, “problema nu a fost lămurită” nici ulterior și nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea inițială.

Forumul Juridic Internațional are loc anual, începând din 2011 și, potrivit prezentării de pe site-ul dedicat, “este organizat cu sprijinul Ministerului Justiției din Federația Rusă și a președintelui Federației Ruse”.

INTERVIU / Daniel Horo...

    Citește pe libertatea.ro