Dosar deschis după ce Gheorghe Dincă a acuzat forțele de ordine că l-au bătut© romaniatv.net

Dosar deschis după ce Gheorghe Dincă a acuzat forțele de ordine că l-au bătut

, 4 știri, 15 vizualizări

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a menționat că în dosar urmărirea penală este cu privire la faptă (in rem n.r.), nu la persoane, iar în acest dosar sunt "foarte multe persoane" care au fost prezente la cercetarea la fața locului (polițiști, jandarmi etc care au participat la perchezițiile efectuate în dimineața zilei de 26 iulie 2029 la domiciliul lui Gheorghe Dincă n.r.) și trebuie stabilită implicarea fiecăruia dintre aceștia.

"Este dosarul în lucru, nu este finalizat. (...) sunt mai multe persoane care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la fața locului, și trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăruia. (...) Au fost atunci, la fața locului, și polițiști și jandarmi. În dosar urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană", a declarat Anca Anuța, vineri, într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări privind stadiul dosarului menționat.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru infracțiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre. Procurorii DIICOT susțin că Gheorghe Dincă le-a ucis în locuința sa din Caracal pe Luiza Melencu Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, precum și pe Alexandra Măceașnu, fata de 15 ani in comuna Dobrosloveni.