Dosar penal pentru înșelăciune în cazul copiilor care au rămas blocați pe aeroport2Foto© stirileprotv.ro

Dosar penal pentru înșelăciune în cazul copiilor care au rămas blocați pe aeroport

, 11 știri, 17 vizualizări

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu anunță, vineri seară, că joi, 27 iunie 2019, organele de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la condițiile de organizare a unor deplasări în străinătate, respectiv New York și Tokyo, oferite de Asociația Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile, constând în aceea că nu a oferit condițiile de cazare și transport stabilite în contracte, beneficiari fiind persoane minore.

Astfel, s-a format un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, dosar care se află în supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de înșelăciune.

Și Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul taberei pentru copii organizate în Tokyo de către o asociație din Gorj care nu avea licență pentru activitatea de turism. Copiii ar fi fost blocați câteva zile prin aeroporturi și unii nu aveau posibilitatea de a se întoarce acasă.