Dosarele de inscriere in crese vor fi reevaluate2Foto© bzi.ro

Dosarele de inscriere in crese vor fi reevaluate

, 6 știri, 14 vizualizări

• Situatia in ceea ce priveste locurile de la cresele din municipiu pare a se fi rezolvat • In urma unei intalniri a primarului Mihai Chirica cu mai multi parinti s-a decis ca dosarele depuse sa fie reevaluate in totalitate

Ieri, in fata Primariei municipiului Iasi a avut loc o intalnire intre un grup de parinti si conducerea Palatului Roznovanu. Discutiile au vizat situatia din cresele iesene, unde nu s-au mai gasit locuri pentru zeci de copii, ceea ce a dus la o nemultumire generala. Edilul a explicat parintilor ratiunile temeinice care au dus la introducerea criteriului de proximitate fata de domiciliu în evaluarea dosarelor de înscriere si, împreuna cu acestia, sa gaseasca o modalitate de solutionare a unor cazuri nerezolvate.

Astfel, pe fondul cresterii demografice si a întinerii populatiei, Directia Crese Iasi, care gestioneaza 11 crese, cu o capacitate de 39 de grupe, respectiv 975 de locuri pentru copii, continua sa se confrunte cu un deficit de locuri disponibile în raport cu cererile. Astfel, în 2017 au fost 578 de solicitari pentru 376 de locuri disponibile, în 2018 au fost 501 locuri, dar numarul dosarelor depuse aproape s-a dublat, fiind de 903.