Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, privind mărturia mincinoasă, a ajuns la final
Foto: www.libertatea.ro

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, privind mărturia mincinoasă, a ajuns la final

10 știri, 23

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, privind mărturia mincinoasă, a ajuns la final, iar în 8 mai judecătorii vor asculta pledoariile finale ale acuzării și apărării.

La termenul de luni al procesului instanța a audiat ultimii trei martori din dosar, respectiv pe omul de afaceri Remus Truică, și pe Prințul Paul al României și A României Lia Georgia.

În fața judecătorilor A României Lia Georgia nu a prezentat actul de identitate așa cum prevede procedura, pe motiv că nu îl avea la ea.

Aceasta a arătat în declarația de luni că ar fi fost amenințați pe fondul încercării da primi înapoi Palatul Regal de la Snagov și Ferma Băneasa.

„Spuneau că vom fi zdrobiți”

Martora Lia Georgia a reluat declarația dată și la anchetatori și a admis că doreau retrocedarea celor două imobile, că mereu au urmărit să respecte legea și toți pașii procedurali pentru restituirea bunurilor, dar că din lipsus financiar au fost nevoiți să colaboreze cu Remus Truică.

Aceasta a povestit că Truică i-a ghidat către avocații care au făcut demersurile judiciare și că totodată le-a promis susținerea financiară.

Cu toate acestea, a povestit „alteța” în fața judecătorilor, când cei doi au realizat că sunt implicați și politicieni pe fir, au vrut să se retragă din afacerea pusă pe roate cu Remus Truică, moment la care au început să curgă amenințările.

„Singura dată când s-a făcut referire la Călin Popescu Tăriceanu ...

    Citește pe libertatea.ro