Procurorii DNA cer pedepse maxime pentru Alina Bica și Dorin Cocoș
Foto: www.romania-actualitati.ro

Procurorii DNA cer pedepse maxime pentru Alina Bica și Dorin Cocoș

13 știri, 28

La Înalta Curte de Casație și Justiție este programat miercuri ultimul termen din dosarul ANRP.

Procurorul DNA a solicitat pentru inculpații Alina Bica, Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuțiu, Stelian Gheorghe și Ionuț Florentin Mihăilescu condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum prevăzut de lege, potrivit Agerpres.

Pentru Oana Vasilescu și Lăcrămioara Alexandru, DNA a cerut pedepse cu executare, dar orientate spre minimum prevăzut de lege.

Pentru Dorin Cocoș, procurorul de ședință a solicitat închisoare cu executare, dar "în limite reduse", în urma denunțurilor făcute de acesta.

Procurorii anticorupție au cerut confiscarea terenului din Snagov pe care Alina Bica l-ar fi primit prin intermediul lui Ionuț Mihăilescu, dar și a sumei de 10 milioane de euro de la Dorin Cocoș.

DNA a mai cerut instanței obligarea inculpaților la plata în solidar a aproximativ 300 de milioane de lei.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În dosar sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Di...

    Citește pe stirileprotv.ro