Dosarul Revoluției. Sute de martori audiați vineri, haos la Înalta Curte7Foto© stirileprotv.ro

Dosarul Revoluției. Sute de martori audiați vineri, haos la Înalta Curte

, 13 știri, 56 vizualizări

Al doilea termen al dosarului Revoluției a creat din nou aglomerație la Curtea Supremă. Aproximativ 100 de persoane au venit la sediul instanței pentru a fi audiate în dosarul care anchetează evenimentele din decembrie 1989.

Înalta Curte a luat măsuri speciale pentru ca persoanele să nu aștepte în picioare pe holurile instanței. În sediu au fost aduse mai multe bănci pentru cei care sunt citați la termenul de vineri. Asta, după ce la termenul din noiembrie 2019, oamenii au fost nevoiți să aștepte ore întregi în picioare până când au fost chemați în sala de judecată pentru a povesti ce li s-a întâmplat în timpul Revoluției din decembrie 1989.

„E foarte greu pentru oamenii în vârstă să vină cinci ore, șapte ore și să plece înapoi de fapt cum au venit. (...) Oamenii au speranțe și așteptări, așteaptă de 30 de ani. Nici nu au ce să facă, până la urmă, mulți dintre ei nu au avut în viata lor de-a face cu justiția”, a afirmat președintele Asociației „21 Decembrie” din București, Teodor Mărieș.