Două cutremure au avut loc în România, în Buzău și Prahova7Foto© cancan.ro

Două cutremure au avut loc în România, în Buzău și Prahova

, 23 știri, 13 vizualizări

Ultimul cutremur din această dimineață s-a produs sâmbătă în județul Prahova, la ora 6:38. Asta după ce cu trei ore înainteavusese loc altul, în județul Buzău. Seismul s-a resimțit și în București.

Cu doar trei ore înainte, un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter a avut loc în județul Buzău, la adâncimea de 110 kilometri. Cel mai puternic cutremur înregistrate în acest an, cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, s-a produs în 9 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

„Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat și, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobișnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simți, este posibil să se se fi simțit în partea din Câmpia Română”, a declarat Mirecea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.