Două treimi dintre companii vor să aplice facilitatea fiscală pentru angajații din telemuncă..© economie.hotnews.ro

Două treimi dintre companii vor să aplice facilitatea fiscală pentru angajații din telemuncă..

, 4 știri, 22 vizualizări

Două treimi dintre respondenții unui sondaj organizat de PwC România în rândul reprezentanților mediului de afaceri susțin că vor aplica facilitatea fiscală pentru angajații în telemuncă introdusă în Codul fiscal, se menționează într-un comunicat al companiei de consultanță remis joi AGERPRES.

Astfel, peste jumătate (56%) dintre respondenții la sondaj consideră că modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă, potrivit documentului citat.

"Doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme ce 38% încă le analizează pentru a vedea pe care dintre acestea le pot aplica. Dintre noile prevederi introduse cu prilejul acestor modificări, 67% dintre respondenți spun că pot beneficia de facilitățile fiscale pentru angajații care aplică telemunca, 17% de consolidarea fiscală, iar 8% de măsura privind ajustarea TVA pentru creanțele neîncasate de la beneficiari persoane fizice", conform comunicatului PwC România.