Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă așteptam să refuze prezența la comisia de anchetă
Foto: www.cotidianul.ro

Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă așteptam să refuze prezența la comisia de anchetă

6 știri, 7

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu se aștepta ca șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, să nu vină la audierea din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

"Sincer, eu nu mă așteptam să refuze prezența la această comisie. Până la urmă, ce ar avea de ascuns? De ce s-ar ascunde să răspundă la niște întrebări despre acea întâlnire? Dacă a fost o întâlnire nevinovată de ce s-ar feri să vorbească despre acea întâlnire? Nu știu ce va face comisia, mă așteptam să accepte prezența la comisie", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă i se pare că refuzul șefei DNA de a veni la audieri ar încurca demersul comisiei de anchetă.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat joi, printr-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, pe motiv că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că "procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească".

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/49/07.06.2017 privind solicitarea de a mă prezenta în dala de 14 iunie 2017 în fața Comisiei parlamentare de anchetă, vă comunic faptul că, l...

    Citește pe agerpres.ro