Dragnea s-a plâns Inspecției Judiciare
Foto: stirileprotv.ro

Dragnea s-a plâns Inspecției Judiciare

8 știri, 4

Președintele PSD Liviu Dragnea a depus o sesizare la Inspecția Judiciară în care afirmă că în cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal procurorii s-au folosit de protocolul de cooperare încheiat în 2009 între Parchetul General și SRI. În plus, Dragnea cere verificări, precum și să fie luate „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, scrie Centrul de Investigații Media.

Sesizarea a fost depusă de Liviu Dragnea prin avocatul său, Flavia Teodosiu, în 23 august, scrie Centrul de Investigații Media.

În reclamație, Liviu Dragnea atrage atenție că în toate cele trei dosare deschise pe numele său procurorii s-au folosit de protocolul dintre Parchetul General și SRI semnat în 2009 și cere Inspecției Judiciare să verifice aceste aspecte și să ia „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”.

Avocatul liderului PSD, Flavia Teodosiu, a declarat pentru Centrul de Investigații Media că nu știe dacă actele procedurale în aceste dosare au fost făcute de echipe mixte și cine a realizat interceptările, iar controlul cerut de la Inspecția Judiciară vizează tocmai aceste aspecte.

„Adevărul e că nu știm, suntem în ceață și tocmai asta e ideea acestui demers. Nu știm dacă actele procedurale au fost făcute de echipe mixte, nu știm cine a realizat interceptările, nu știm cum au fost date mandatele. Și asta vrem să aflăm, în ideea...

Citește pe cotidianul.ro