Cîțu (PNL): Prin "mărinimia" guvernelor roșii, numărul real de zile libere pentru bugetari este mai aproape de 30
Foto: adevarul.ro

Cîțu (PNL): Prin "mărinimia" guvernelor roșii, numărul real de zile libere pentru bugetari este mai aproape de 30

8 știri, 35

Vicepreședintele PNL Florin Cîțu acuză pe Facebook că numărul real de zile libere de care beneficiază bugetarii este de aproape 30, pentru că „Guvernul, în scop electoral, asigură «punți» care practic dublează numărul zilelor libere stabilite legal”. Senatorul susține că acest lucru va afecta negativ PIB-ul României, spunând că, în Uniunea Europeană, doar Bulgaria, Ungaria și Letonia au mai multe zile libere legale decât România.

"Liviule, de ziua ta ne dai și nouă liber? Haideți să vă spun de ce promisiunile premierului în care ne anunță că deficitul bugetar pe finalul acestui an va rămâne în limita de 3% sunt “bull shit”- ca să-l citez pe cârmaci. Știți opinia mea despre mersul economiei sub cârmuirea PSD. Astăzi abordez această temă din alt unghi. Analiza mea are rolul de a vă face să înțelegeți, dar mai ales pe Tudose, că balivernele legate de faptul că vom recupera în următoarele 6 luni ce nu s-a făcut în primele 6 sunt doar baliverne.

În România, în 2017, avem 14 zile libere legale “de la stat”. Cu două mai multe ca în 2016. Aproape toate au apărut ca urmare a unor inițiative parlamentare. Un calcul simplu pentru 2017 ne arată că până în acest moment românii au avut deja 12 zile libere. O verificare simplă arată însă că prin “mărinimia” guvernelor roșii numarul real de zile libere este mai aproape de 30. Asta pentru că guvernul în scop electoral asigură “punți” care pr...

    Citește pe cotidianul.ro