Ecaterina Andronescu: Niciodată nu voi spune că educația are un buget suficient de mare© agerpres.ro

Ecaterina Andronescu: Niciodată nu voi spune că educația are un buget suficient de mare

, 5 știri, 7 vizualizări

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, în pofida criticilor privind subfinanțarea sistemului, bugetul aprobat pentru Ministerul Educației este mai mare decât a fost în anii anteriori.

"Anul acesta, în bugetul aprobat pentru Ministerul Educației procentul este de 5,5% din Produsul Intern Brut și dacă vom face cheltuielile pe care ne-am angajat să le facem în proiectele pe care le avem, poate chiar mai adăugăm ceva la rectificările bugetare care urmează în acest an. Din punctul meu de vedere, niciodată nu voi spune că educația are un buget suficient de mare, dar nici nu pot să nu recunosc faptul că anul acesta bugetul este mai mare decât a fost în anii precedenți", a declarat Ecaterina Andronescu.

Subfinanțarea educației a fost și subiectul uneia dintre numeroasele întrebări la care ministrul Andronescu a răspuns în cadrul întâlnirii cu studenți din toată țara, desfășurată la Oradea cu ocazia Adunării generale a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).