Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a Educației. Bacalaureatul profesional, printre schimbări

Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a Educației. Bacalaureatul profesional, printre schimbări© mediafax.ro

Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a Educației. Bacalaureatul profesional, printre schimbări

, 6 știri, 156 vizualizări

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit, marți, din nou despre bacalaureatul diferențiat, susținând, ca opinie personală, că absolvenții de liceu trebuie să poată alege între un bacalaureat pentru accesul la universitate și unul profesional.

"La ieșire, eu cred că trebuie să rămână opțiunea absolventului de liceului în a susține un bacalaureat național care să-i permită accesul într-o universitate și o altă rută cu un bacalaureat tehnologic sau profesional care să nu permită accesul în universitate, subliniez acest lucru, dar care să-i permită la nivelul următor de pregătire un acces de profesionalizare duală", a anunțat, marți, ministrul Educației.

Întrebată dacă asta va cuprinde noua lege, Ecaterina Andronescu a replicat: "Eu sunt o singură persoană, sunt foarte deschisă și cu un comportament democratic în abordări. Este un punct de vedere pe care eu îl exprim dar sigur că ascult toate celelalte puncte de vedere".

Facem în așa fel încât să o terminăm la data la care este planificată. Cei care se pricep trebuie să lucreze la această lege, să constituim grupuri de lucru și în aceste grupuri de lucru, cu experiența ministerului și a celor care sunt determinați să vină în întâmpinarea realizării unei legi moderne, la toți trebuie să facem apel. Eu cred că viitoarea lege a învățământului trebuie să genereze o viziune de evoluție a sistemului de învățământ. Ce vrem noi de la cei școliți? Vrem să le dezvoltăm…
Ecaterina Andronescu,
Ecaterina Andronescu, schimbări MAJORE în învătământ: O nouă…
Eu sunt o singură persoană, sunt foarte deschisă și cu un comportament democratic în abordări. Este un punct de vedere pe care eu îl exprim dar sigur că ascult toate celelalte puncte de vedere
Ecaterina Andronescu,
Ecaterina Andronescu, schimbări MAJORE în învătământ: O nouă…