Echipa OMS care vrea să cerceteze originea pandemiei nu a primit toate autorizațiile din partea guvernului chinez pentru intrarea în țară6Foto© antena3.ro

Echipa OMS care vrea să cerceteze originea pandemiei nu a primit toate autorizațiile din partea guvernului chinez pentru intrarea în țară

, 11 știri, 54 vizualizări

Anunțul a fost făcut de OMS. Potrivit directorului general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, doi membri ai echipei de cercetare care urmau să ajungă în orașul chinez Wuhan - considerat a fi punctul din care s-a răspândit pandemeia - au fost informați că nu li s-a aprobat intrarea în țară.

"Am primit asigurări că autoritățile chineze accelerează procesul intern în vederea unei desfășurări (a echipei internaționale) cât mai timpurii cu putință", a declarat directorul OMS, adăugând că ținut legătura cu oficiali de rang înalt de la Beiing pentru a sublinia că "misiunea de investigație este prioritară pentru OMS".

Un alt oficial OMS a spus că un membru al echipei s-a întors acasă iar celălalt aștepta în tranzit într-o țară terță. Oficialul și-a exprimat speranța că "problema logistică și birocratică" va putea fi rezolvată cu bună credință în următoarele ore.