Economia zonei euro a înregistrat o creștere peste așteptări în primul trimestru3Foto© businessmagazin.ro

Economia zonei euro a înregistrat o creștere peste așteptări în primul trimestru

, 13 știri, 13 vizualizări

Ritmul de creștere a economiei zonei euro s-a dublat în primul trimestru al acestui an, în timp ce rata șomajului a scăzut în luna martie, arată datele publicate marți de Oficiul european de Statistică (Eurostat), transmite AFP.

Potrivit unei estimări preliminare, Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creștere de 0,4% în primele trei luni ale acestui an, după un avans de 0,2% în ultimul trimestru al anului trecut. Cifra anunțată de Eurostat este superioară estimărilor analiștilor intervievați de Factset, care mizau pe un avans de 0,3%, și sugerează că perioada de creștere economică modestă în zona euro s-a terminat.

O altă veste bună venită de la Eurostat este faptul că rata șomajului în zona euro a scăzut până la 7,7% în luna martie, de la un nivel de 7,8% în luna februarie, acesta fiind cel mai scăzut nivel înregistrat după luna septembrie 2008. Cifra anunțată de Eurostat este superioară estimărilor analiștilor intervievați de furnizorul de servicii financiare Factset, care mizau pe o rată a șomajului de 7,8%.