Elan Schwartzenberg vrea să știe cum a ajutat SRI și DNA, în dosarul său de corupție
Foto: adevarul.ro

Elan Schwartzenberg vrea să știe cum a ajutat SRI și DNA, în dosarul său de corupție

6 știri, 18

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, aflat în Israel, deși pe numele său statul român a dispus arestarea în lipsă, pentru complicitate la dare de mită, vrea să afle care a fost ajutorul dat de SRI, Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul în care este judecat.

În decembrie 2017 procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Elan Schwartzenberg pentru complicitate la dare de mită.

Dosarul este desprins din dosarul primarului Constanței Radu Mazăre în care fostul edil era acuzat alături de fratele său și Avraham Morgenstern tot de fapte de corupție.

Condiția lui Schwartzenberg

,,Am invocat niște cereri și excepții noi, precum protocolul SRI-DNA(…) Există indicii că s-ar fi fi găsit incidente și in speta aceasta.

Poate că nu este o țintă, dar poate să fie o victimă colaterală a DNA(…)Nu se întoarce pentru că are o mică reținere…

Se va prezenta în România atunci când toate drepturile sale vor fi garantate, așa cum prevede procedura”, a declarat Leonardo Florin Cojocaru, avocatul lui Elan Schwartzenberg, potrivit unui post tv.

Omul care maschează șpaga

Procurorii DNA arată în acest dosar că Emilian Schwartzenberg l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al societății Shapir Structures S.R.L., în cursul anului 2011, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Mazăre Radu Ștefan, primarul municipiului Constanța de la acea vreme.

Banii erau pentru ca fostul edil să facă...

    Citește pe libertatea.ro