Elevul Răzvan Ursu din Constanța, medaliat cu aur la Olimpiada Asiatică de Fizică
Foto: www.libertatea.ro

Elevul Răzvan Ursu din Constanța, medaliat cu aur la Olimpiada Asiatică de Fizică

5 știri, 32

Elevul Răzvan Ursu, medaliat cu aur la Olimpiada Asiatică de Fizică, desfășurată în Vietnam. Băiatul. Învață în clasa a XII-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța și dorește să studieze în Germania, în domeniul ingineriei electrice și tehnologiei informației.

“A fost greu pentru că au fost concurenți redutabili. Subiectele au fost grele și nu de puține ori se spune că subiectele de la olimpiada de fizică a țărilor asiatice sunt mai grele decât cele de la olimpiada internațională”, a spus elevul în cadrul conferinței de presă.

“Îmi propun să studiez mai departe în Germania. Pentru licență vreau să urmez facultatea de inginerie electrică și tehnologia informației, urmând ca după aceea la master și la doctorat să mă axez mai mult spre zona de aerospațială”, a povestit Răzvan Ursu.

Profesorul de fizică Ion Băraru de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân a spus în cadrul conferinței de presă că îl cunoaște pe Răzvan Ursu de când acesta era în clasa a V-a.

“L-am cunoscut pe Răzvan când era în clasa a cincea și și am început o colaborare fructuoasă. Încă din clasa a cincea am mers împreună la NASA, la un concurs la care a câștigat primul premiu și după aia a câștigat foarte multe. El încheie liceul cu o medalie de aur care este încununarea muncii pe care a desfășurat-o. Rezultatele lui la fizică sunt excepționale. A câștigat în fiecare an premii și mențiuni, la con...

    Citește pe libertatea.ro