Deputatul Emanuel Ungureanu, denunț la DNA pe numele medicului Mihai Lucan
Foto: www.romaniatv.net

Deputatul Emanuel Ungureanu, denunț la DNA pe numele medicului Mihai Lucan

8 știri, 23

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat, miercuri, că a depus la DNA un denunț împotriva medicului Mihai Lucan, în care îl acuză de mai multe fapte penale.

"Așa cum am promis, am depus astăzi (miercuri-n.r.) o nouă plângere penală sub forma unui denunț împotriva inculpatului Mihai Lucan, fostul șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Am depus mai multe documente relevante care indică faptul că Lucan a comis mai multe fapte de abuz în serviciu, delapidare și luare de mită. În ultimii ani, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal condus de Lucan a achiziționat mai multe echipamente medicale de peste 5 milioane de euro, prin încredințare directă și a favorizat un număr redus de firme care au muls bugetul Institutului și l-au adus în pragul falimentului", a postat, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, denunțul vizează suspiciuni privind achizițiile.

"Mă refer de data aceasta la suspiciuni din zona achizițiilor. După cum știți, acum câteva luni am depus la DIICOT mai multe documente despre legăturile bolnave cu industria farmaceutică ale profesorului Lucan în care a atras, sigur, și Institutul de Transplant, care își revine cu foarte mare greutate după ce a fost jefuit de Lucan și un grup infracțional organizat", susține Emanuel Ungureanu.

El a adăugat că a depus câteva zeci de pagini în sprijinul afirmațiilor sale.

"Am...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro